Milyen chilit válasszunk a fehérhúsokhoz?

Egy kis chili kalauz, hogy ne csak Scovillekben gondolkodjunk, amikor ezekhez a különleges paprikákhoz és szószokhoz nyúlunk! Hiszen a chili íze, amellett, hogy pikánssá, vagy épp brutálisan erőssé teszi az ételt, másra is képes. Mert a csípősség mellett a kellemes mellékíz is arra predesztinálja a chilit, hogy méltó helyet kapjon a gasztronómia világában. Kezdjük is együtőssel, a világ legerősebb paprikájával. Mi az, amire a Carolina Reaper képes amellett, hogy nagyon-nagyon csíp? Például kellemesen zamatos, gyümölcsösen édes aromája okán megérdemelt fűszere lehet egy enyhén szólva pikáns, gyümölcsös szósznak. Ilyen például a szilvaszósz, melyet a házi ízek egy kis lime-os mellékízzel bolondít meg. Így aztán fantasztikus kiegészítője lesz a csirkemellnek, pulykamellnek ez a kegyetlenül csípős chilipaprika. Ami pedig megy a fehérhúsokhoz, az nagy eséllyel a sajtokhoz is, főleg, ha gyümölcsös, grillsajt mellé például zseniális ötlet lehet ezt a szószt használni.

A chipotle füstölt Jalapenoból készül, San Marzano paradicsommal kiegészülve. Igazán zamatos, mégis füstös és pikáns ízvilágot eredményez ez a találkozás, mely kiváló kiegészítője a grillezett húsoknak.

További chilis információk, termékek a Házi Ízek weboldalán a haziizek.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük